Mercat de Sant Antoni, 24x32cm watercolour, 200€

Mercat Sant Antoni, Barcelona

-acuarelă / schiță arhitecturală 24x32cm realizată la fața locului în oct. 2020.

O serie de schițe inspirată de Sant Antoni și Antonia este aici pe blog.


Proiectată în 1882 de arh. Antoni Rovira i Trias și inginerul Josep M. Cornet i Mas, reprezintă una dintre cele mai emblematice clădiri de acest tip din capitala catalană, alături de piața acoperită El Born și Mercat Hostafrancs.

Planul este în formă de “X” cu un octogon central prin care este adusă lumina la interior, conectând colțurile manzanelor învecinate. Acoperișul este din ceramică glazurată iar structura din metal și fier forjat, unul din simbolurile Barcelonei moderniste alimentată de revoluția industrială …

proiectul de restaurare, conservare și reabilitare este cu totul deosebit și pune în valoare prin spațiile scufundate chiar vechiul bastion (de fapt contra-escarpa) de la fortificațiile Vauban demantelate azi pentru a realiza extinderea orașului (Ciutat Vella)
https://www.archisearch.gr/…/rehabilitation-of-sant…/…

PS: nu, în imagine nu este nici Alis, nici Irina (ea e mai neagră) … dar ar putea fi Antonia cred. Multe amintiri ne leagă de Mercat Sant Antoni, la doi pași de mers pe jos de Rocafort și Gran Via de Les Corts Catalanes X Carrer Calabria și Viladomat.

Cu Antonia am avut o colaborare inedită și surprinzătoare, dar m-a inspirat foarte mult să desenez probabil cea mai faină serie de schițe din toată Barcelona.

https://www.youtube.com/watch?v=YkvfOvHeAyQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *