REVOLUTION SQUARE, 29x42cm Watercolour, 100€

Revoluția Română din 1989 și modul cum a fost cercetată și apoi metabolizată de către mentalul colectiv m-a intrigat întotdeauna, prinzând multe subiecte pe temă și realizând și un set de acuarele în alb și negru, inspirat fiind de frații Roncea, George și Victor … jurnaliști și fotografi în prima linie în acea perioadă de tulburi amintiri și după, la Mineriade.

Lucrarea este inspirată dintr-o schiță în acuarelă mai veche, realizată în preajma protestelor Diaspora 2018 – Piața Victoriei din August, în care vedeam forma de manifest / protest mai creativă. O rezistență prin artă, fiind alimentat creativ de grupul Urban Sketchers România și al lor manifest :

și protestul din fața TNB, la care am participat doar eu cu Ioana din grupul USK :

alte imagini de la sesiunea de desen din 13.09.2019

Monumentul dedicat Revoluției a fost întodeauna unul contestat, supranuit în mod ironic și “Țeapa” făcându-se referire la așa-zisa Revoluție confiscată apoi de eșalonul 2 din PCR prin înăbușirea protestelor tinerilor, în sânge. Totuși, a fost o acțiune a unui graffer care m-a impresionat întotdeauna. “Kero” a făcut un gest epic și filmat (era pe Youtube) prin care a aruncat o pungă cu vopsea roșie fix în joncțiunea dintre ou și țepușă, dând un dramatism excepțional sculpturii … exact ce îi lipsea. Cine nu spunea că geniul artistului creator nu se împletește cu trăirea artistului de stradă ? Doar în București … #perfecțiune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *